Prajitura Flavia

de MonaMimi in Prajituri, 13 Feb 2012 | 7353 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8linguri faina
  • cacao
  • crema:
  • 1 plic crema pentru prajituri cu vanilie
  • 250 ml lapte
  • zahar
  • sirop:
  • 250 ml apa
  • 1 esenta rom
  • 2 linguri zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Flavia:

Blat: Separi albusurile de galbenusuri, bati albusurile spuma si pui cele 8 linguri de zahar, apoi bati in continuare. Freci galbenusurile si le amesteci usor cu albusul batut spuma. Pui cele 8 linguri de faina si amesteci bine. Coci jumatate din compozitie, iar in cealalta  jumatate adaugi 2 linguri cacao si coci si partea aceasta. Dupa ce ai copt cele 2 parti de blat, le lasi sa se raceasca si le insiropezi.

Sirop: Pui apa la fiert cu zaharul si cu esenta de rom si torni siropul cald peste blaturi.

Intre timp,prepari crema asa cum scrie pe pachet. O intinzi peste prima foaie, pui apoi cea de-a doua foaie glazurezi prajitura si dai la frigider 1 ora. Dupa ce s-a intarit poti orna prajitura cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Flavia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bunica 1

14.02.2012, 14:18

glazura este lasata la imaginatia fiecarei gospodine

lia maria 1

14.02.2012, 17:04

frumoase si bune

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 10:57

cred ca este buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi, vanilie si ciocolata